Planlegge nyttårsfeiring, har du disse sakene?

Nå som pandemien har sluppet taket, så er en ting som står høyt på ønskelistene fest og morsomheter. Helger og høytider står for tur, og mye moro skal foregå før året er omme.

Men nyttårsfeiringaer likevel veldig spesiell. Det er øyeblikket da vi går inn i det nye året. Vi forlater det gamle året med et smell og det gjør man med familie og venner. Man pynter seg opp med sine aller fineste klær. Maten står i fokus denne kvelden, enten det er kalkun og tilbehør eller pinnekjøtt som står på menyen. Gode drikker er viktig for denne kvelden også. Har du alt du trenger, også en champagne sabel fra getpersonal?

Sable Champagnen, det er spektakulært

Tradisjonen med å sable en flaske med sprudlende dråper ved nyttårsfeiringen går tilbake til Napoleons dager. Vi kan se for oss den lille kamphanen ridende på sin hest. Når motstanderen var beseiret så kunne han feire med en munnfull av den franske drinken. Sabelen ble brukt som flaskeåpner, og det hele var pretensiøst og spektakulært.

Fenomenet kalles sabrering og går ut på å fjerne korken med sabelen. Det gjøres ved å holde flasken lett vinklet utover med den ene hånden og sabelen med den andre hånden. Nå må man sørge for å treffe flasken helt oppe på tuten. Som vi vet er sjampanje full av kullsyre, og derfor vil det dannes et trykk når flasken treffes og korken farer i været akkurat som en eksplosjon. Dette trykker gjør til at ikke glassbiter havner i den legendariske drinken.

Napoleon med sin hær

Det er mange ting som kan sammenlignes med bataljene som Napoleon og hans hær utvant på markene. For nyttårsaften skal være fest og moro, med raketter og smell utendørs og girlander og lenker innendørs. Gjestene er festkledde med tematisk riktige festklær. Kanskje du stiller i frakk og klyverhatt eller Steampunk-kostyme? Og i belte en sabel som kan brukes til å sabrere sjampanjen med. Ja det vil garantert bli en minnerik nyttårsfeiring.

Har du alt klart til årets viktigste feiring? Sett deg ned sammen med noen venner og planlegg alt til siste detalj, da blir det nye året aller best.

Scroll to top