Kjøkkenet – hjertet i hjemmet

Kjøkkenet er ofte familiens samlingspunkt. Det er her alle samles til måltider, både frokost og middag. Det er her en rask skive blir kastet innpå, og det er her de lange, gode søndagsmiddagene blir spist. Ofte er det bar på kjøkkenet hele familien samles før de går hver til sitt. Til frokost samles alle i familien før de skal avgårde til barnehage, skole og jobb. Så samles de igjen for å spise middag sammen før trening, lekser og husarbeid skal gjøres.

Måltider på kjøkkenet

På kjøkkenet tilberedes alle måltider – og det er ganske viktig for mange å lage mat fra grunnen av. Derfor er det mange som tilbringer mye tid der, både for å lage mat og for å spise den. Friske og ferske råvarer er viktig for et sunt og variert kosthold. Hold orden i kjøleskapet, slik at du til enhver tid har oversikt over hva du har, hva som må kjøpes inn og hva som bør spises først. Litt enkel orden er alt som skal til for å opprettholde hygiene og trivsel.

Ung kvinne i kjøkken

Samlingspunktet i familien

De aller fleste samles til middag på kjøkkenet. I tillegg er det noen som gjør lekser der, eller har hjemmekontoret sitt på kjøkkenet. På kjøkkenet finner barna mor eller fars trygge fang, og det er gjerne på kjøkkenet tenåringene kommer for å få gode råd av sine foreldre. Til og med etter at barna har flyttet ut kommer de ofte hjem igjen til kjøkkenet og mors kjøttkaker! De aller fleste familierådene foregår på kjøkkenet, og både små og store avgjørelser blir gjerne tatt her.

Innred kjøkkenet med sjel

Siden kjøkkenet er det viktigste rommet i mange hjem, er det viktig at det er praktisk samtidig som det er koselig og lunt. Innred kjøkkenet i de fargene og med de møblene som du liker best og som du føler passer din stil. Et kjøkken som ikke har sjel, innbyr ikke til de gode, hverdagslige familiestundene. En fin stue eller et romslig soverom er selvsagt også viktig for trivsel i hjemmet – men på en eller annen måte så er det som regel kjøkkenet som blir husets midtpunkt.

Scroll to top