Vinnersnacksen under OL

For 120 år siden var det mest sannsynlig lite snacks på bordet da de første lekene i sommer-OL ble arrangert i Athen i 1896. I dag kan du sette sammen din snacksmeny, alt etter hvordan idretten appellerer til i deg.

snacks

Ønsker du å dekke bordet med den riktige snacksen, kan du ta med deg de brasilianske retter på menyen. Blant sport, dans, musikk og statuer har Brasil også en meget spennende gastronomisk verden. Bli en del av idrettsfesten du også, og mekk dine brasilianske favoritter før, under og etter festen. Helten duger kun med mat og drikke, så lag eksotisk brasiliansk mat og spill på de olympiske leker!

Ta ingrediensene til Brasils nasjonalrett med i handlevognen og tilbered feijoada. Feijoada kan anses som den brasilianske kjøttkaken. Den brasilianske bestemoren ville ha tilberedt retten med kjøtt fra forskjellige dyredeler, bønner og god tid. For å freshe opp retten til festbordet kan du også servere hvit ris, cassavarøtter og appelsin. Når du blir tørst, skjenk glasset med et glass godt øl og caipirinhacocktail.

For å skape det komplette festbordet når dine venner kommer på besøk på finalekvelden, husk også de andre små rettene. Lag coxinha, som er revet kyllingkjøtt blandet med god ost, pakket i deig som er frityrstekt. Ønsker du å forberede maten på forhånd, kan du fryse coxinha. Dypp i smulene og legg dem så i fryseren til du skal tilberede festbordet for dine venner.

Ingen feiring under sommer-OL uten brigadeiros. Brigadeiros er meget kjent fra det brasilianske kjøkken og en høyt elsket rett i Sør-Amerika. Lag sjokoladebollene ved å piske sammen kondensert melk og kakaopulver til en jevn og glatt røre. Du kan oppbevare røren i kjøleskapet i opptil fire dager.

For virkelig å slå på stortromma med festplanleggingen kan du også lage ”Mousse de Maracujá”, pasjonsfruktmousse med avacadokrem.

Spill på De olympiske leker med den beste snacksen på bordet!

Scroll to top