Godt lys gir bedre mat

Har du godt nok lys på kjøkkenet? 

Når man lager mat, så lager man det med alle sansene, ikke bare smakssansen og luktesansen, men også med synet. Det er nødvendig både når du produserer maten, og når du skal legge den opp før du serverer den.

Forberedelse

Når dus kal forberede deg til å lage mat er det viktig å ha godt lys slik at du ser hvordan kvaliteten er på råvarene dine. Er det for eksempel ekle insekter i salaten når du vasker den? Ikke nødvendigvis noe du får med deg om lyset er litt dårlig. Det er greit å vite akkurat hva man putter i maten, og da må man nødvendigvis kunne se maten ordentlig. Hvor kjipt hadde det ikke vært å hive råtne matvarer i en fantastisk god rett?

Modernt kjøkken

Sikkerhet

  • Når du står og lager mat, skal du gjerne kutte mye grønnsaker i små biter, og i noen retter er det kanskje slik at du må ha bestemt størrelse på bitene for å få en bestemt smaksopplevelse. Da er det uten tvil en stor fordel å kunne se når du kutter, ellers vil du fort oppdage at du kan kutte langt mer enn agurken.
  • Det er også viktig å kunne se exact hva som skjer i steikepanna om du skal steike for eksempel et andebryst.
  • Det er viktig at smøret i panna har rett temperatur og ikke er for brent, da dette vil sette smak på andebrystet.
  • En god måte å se dette på er å se hvor brunt smøret i panna er. Er det nøttebrunt er du trygg. Mot mørkebrunt eller sort? Da er det bare å hive og varme opp panne med nytt smør.
Du finner gode taklamper for kjøkkenet på http://www.belysningsdesign.com/taklamper.

Legge opp maten

Tror du Paul Boccuse, Gordon Ramsey, Eyvind Hellstrøm eller Jamie Oliver lager sine beste retter i mørket? Nei, hvordan skulle de da få til de fantastiske anretningene? Anretninger i dag er regnet som en kunstform i seg selv. Ethvert element på tallerken skal være der av en grunn og det er å skape balanse og gi deg en smaksopplevelse full av både søtt, salt, bittert og surt.

 

 

Scroll to top