Hva med litt kortreist fastfood?

Det vokser stadig frem nye gatekjøkken fulle av kebab, hamburgere og pølser. Men kan du få til sunnere mat hjemme selv på like kort tid? 

Den ene artikkelen etter den andre dukker opp i mediene og forteller oss at nordmenn har dårlig tid, mange har dårlig råd og ikke minst legger vi mer på oss enn før. Det er jo ikke så rart når man tenker på at det absolutt letteste i et horribelt tidsskjema er å kjøpe maten ett sted. Det innebærer som regel kjapp mat full av fett, salt og sukker med alt det innebærer. Med andre ord kan tidsklemma føre til veldig dårlig og lite variert kosthold. Finnes det enkle grep for å endre dette?

Mat på døra

Det finnes flere som har satset på å levere mat hjem på døra. Både matkjeder og forskjellige kokker har satt sammen konsepter der de sørger for å få levert oppskrifter og ingredienser hjem til deg, gjerne for en uke. De fleste har tatt hensyn til dårlig tid, variert kosthold og så bruk av kortreist mat.

Ikke vær redd for krydderet!

Noe av det som er viktig når du skal leve på stramt budsjett og må lage mat fra bunn av, er smakstilsetninger. Sørg alltid for at du har nok krydder, oljer og sauser i hus. På den måten har du alltid muligheter til å piffe opp nuddlene dine med god smak. Et tips kan være å fryse ned kraft du har kokt opp, i isbitbrett. Dette kan gjøres med både grønnsakskraft og forskjellige kjøttkrafter.

Tilbudsjegeren

Det er viktig å alltid ha masse mat i fryseren, slik at du alltid kan diske opp en sunn og god middag. Den beste måten å få dette billig på er å handle mat i sesong og når det er tilbud i butikkene. Mange butikker opererer med 10krs-marked for eksempel. Lokaliser også de store butikkene rundt deg som stadig har dato-salg med 50% av egentlig pris på grunn av dato. Flere store kjeder opererer også med 30, 40 eller 50% avslags kampanjer med jevne mellomrom. Dette er gjerne avhengig av sesong.

Hvordan få mer plass i fryseren

Men du er kanskje en av de som bor i knøttsmå leiligheter uten plass til særlig stor fryser. Om du allikevel har en liten fryser i et kombiskap eller separat er det en god del tips til lagringsmetoder. En ting som ofte er på tilbud er kjøttdeig, enten det er av svin eller kylling. Men de fleste pakningene er kun halvfulle med kjøtt og om det  er bare deg i husholdningen er en pakke kjøttdeig veldig mye. Da kan du ta ut kjøttdeigen av pakken, legge den inn i en blank brødpose og trykke den flat. Når du så har gjort det, kan du trykke delelinjer slik at pakken er delt i 2 eller 4. Da er det lett å bare ta ut den biten du vil ha fra fryseren.

Følg med hos oss for flere gode tips til å spare penger på mat, samtidig som du spiser sunt og variert!

 

Scroll to top